Over de China Biodiversiteit Behoud en Groene Ontwikkelingsstichting (CBCGDF): Een Korte Inleiding

De China Biodiversiteit Behoud en Groene Ontwikkelingsstichting (CBCGDF) werd opgericht in 1985, geworteld in de herintroductie van de destijds uitgestorven inheemse soort - de Milu herten (Père David's hert, Elaphurus davidianus) terug naar China vanuit het Verenigd Koninkrijk. Om de terugkeer van de Milu herten, geschonken door Woburn Abbey in het VK, te verwelkomen, richtte China de "China Milu Stichting" op, door 3 vice-voorzitters van de Chinese Volksraadpleging Conferentie (CPPCC). Met de geboorte van het Verdrag inzake Biologische Diversiteit van de Verenigde Naties (CBD), breidde de Stichting later haar missie uit en werd omgedoopt tot de "China Biodiversiteit Behoud en Groene Ontwikkelingsstichting". Tegen 2024 is CBCGDF uitgegroeid tot een nationale leidende organisatie voor biodiversiteitsbehoud, waarbij diverse sectoren van de samenleving worden gemobiliseerd om actief deel te nemen aan de bescherming van biodiversiteit.

Met haar missie "Om van deze wereld een betere plek te maken voor al het leven", engageert de China Biodiversiteit Behoud en Groene Ontwikkelingsstichting (CBCGDF) zich actief in wereldwijd milieubeheer. CBCGDF is lid van de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN), het Global Genome Biodiversity Network (GGBN), en het United Nations Global Compact. Het is ook waarnemer van het Verdrag inzake Internationale Handel in Bedreigde Soorten Wilde Fauna en Flora (CITES), het Kaderverdrag van de Verenigde Naties inzake Klimaatverandering (UNFCCC), het Verdrag inzake Biologische Diversiteit (CBD), het Verdrag van de Verenigde Naties ter Bestrijding van Woestijnvorming (UNCCD), het Ramsar Verdrag inzake Wetlands, het Internationaal Verdrag inzake Plantgenetische Bronnen voor Voedsel en Landbouw (ITPGRFA), de Intergouvernementele Wetenschaps- en Beleidsraad voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten (IPBES), het Intergouvernementeel Panel inzake Klimaatverandering (IPCC), de Internationale Zeerecht Autoriteit (ISA), en het Stockholm Verdrag, evenals de eerste Chinese NGO-partner van het Verdrag inzake Migrerende Soorten (CMS). Daarnaast is het een gegevenspublicist voor de Global Biodiversity Information Facility (GBIF).

China ondertekent het Verdrag van de Verenigde Naties inzake biologische diversiteit (CBD) in 1992. Foto door CBCGDF. Bron: CBCGDF Library (History Archive)
Dr. Braulio Dias sprak tijdens het evenement "Ecologische Beschaving en Groene Ontwikkeling viert 30e verjaardag van de terugkeer van Milu Deers" georganiseerd door CBCGDF in Diaoyutai State Guesthouse van Beijing, 2015.
CBCGDF delegatie op IUCN Congres. Bron: CBCGDF Library (History Archive)

Contactgegevens:

V62@CBCGDF.org linda.wong@cbcgdf.org


Verslaggever: Wendy

Redacteur: Richard

Comments

Popular posts from this blog

The 2024 World Water Forum Opens in Indonesia's Bali

Bridging Borders for Wildlife: John E. Scanlon AO Recognized with China's Highest Honor - Chinese Government Friendship Award

Unveiling the Mysteries of Cetaceans in the South China Sea: Chinese Scientists Describe Important Marine Mammal Areas (IMMAs)